Terapie prin escaladă pentru copiii cu nevoi speciale din România. Susține misiunea Climb Again

Ultima actualizare: 14-09-2021 19:07
Climb Again

Misiunea Climb Again este ca fiecare copil și tânăr cu nevoi speciale să aibă acces la activități de cățărat sportiv pentru dezvoltarea abilităților de viață, de creștere a încrederii în propriile forțe și de integrare socială.

Asociația oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari și-au reconfigurat stilul de viață și au realizat lucruri ce păreau imposibile - de la găsirea unui loc de muncă, la utilizarea bastonului alb, la performanță în cadrul competițiilor de paraclimbing.

„Lucrăm săptămânal cu 50 copii, care beneficiază de un antrenor, iar ședințele de escaladă sunt însoțite de kinetoterapie, psihoterapie și masaj, alături de ateliere dezvoltare personală și terapie prin joc/artă. Implicaţi fizic, psihic şi social, cu oameni alături de ei care le spun că au încredere în ei, copiii cu dizabilități reuşesc să îşi cultive încrederea de sine şi îşi câştigă, puţin câte puţin, curajul şi puterea de a face lucruri de rutina şi singuri.

Escalada este unul dintre sporturile care generează cel mai ușor starea de a trăi în prezent și de a te concentra 100% pe ce faci acum. Limitele și fricile obișnuite nu mai au efect, blocajele dispar și reușim să ne exprimăm potențialul la maxim.

Periodic, monitorizăm evoluţia lor şi le marcăm progresele. Pentru aceşti mici eroi, sesiunile de escalada de la Climb Again înseamnă mai multă încredere în forţele proprii, socializare, independență”, transmite Climb Again.

Pe parcursul unui an, poti susține proiectul prin:

✓ Campanii de redirectionare 3,5% din impozitul pe venit in intervalul februarie-mai
✓ Suntem unitate protejată. Poti redirecționa catre noi taxa pe dizabilitate și iți vom pune la dispozitie servicii în beneficiul angajaților tăi
✓ Activități de voluntariat
✓ Teambuilding-uri la sala Climb Again
✓ Donații pentru susținerea activităților de escaladă, psihoterapie, kinetoterapie, ateliere și
excursii pentru copiii cu nevoi special
✓ SMS din partea angajaților la 8844 cu textul VEZI, pentru a dona 2 eur/lună
✓ Direcționarea a 20% din impozitul pe profit la companiei, în luna decembrie

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO