Tehnologia a ajuns intr-un sat din Mures. Programul ce le permite parintilor sa afle instantaneu ce note au primit copiii lor


Ultimul update: Miercuri 08 Martie 2017 06:52
Data publicarii: Duminica 05 Martie 2017 17:27
Categorie: Stiri Sociale

Tehnologia a ajuns si in satele din judetul Mures. Scolile unei comune se pot mandri cu un catalog virtual: copiii isi primesc notele, dar si absentele, direct pe tablete.

Parintii care au telefoane inteligente conectate la internet afla imediat daca odraslele lor sunt la scoala sau daca au luat vreo nota.

In comuna Raciu invata aproape 500 de elevi. Acum ca au catalog digital, parintii lor vor afla imediat ce note iau. Totul datorita unui proiect al primariei si al unei firme locale de IT care a donat 20 de tablete.

Gheorghe Contiu, director scoala Raciu: "Aveam de-a face cu tot felul de smecherii ale copiilor... Ca nu si-au dat carnetul la profesor, ca l-au uitat acasa sau altele mai grozave, cum ar fi ca l-au pierdut si vor altul."

Cu programul perfomant parintii afla imediat si daca elevii chiulesc de la ore.

Ciprian Belean, consilier: "Este un proiect unic in Romania la nivel de comuna, noi speram ca va fi un proiect de succes."

Dascalii au fost instruiti pentru a putea folosi corect catalogul online, dar vor pastra si catalogul traditional.

Radu Bacali, profesor de informatica: "Aplicatia ne usureaza munca la sfarsit de an, pentru ca permite creearea unor rapoarte. In format digital vom avea mediile calculate pe fiecare elev."

Ramane ca si parintii sa se puna la punct cu tehnologia.

Aplicatiile de catalog online au aparut inca de acum cativa ani, in special in scolile din orasele mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO