Targ de Universitati, in Capitala. Tinerii vor la facultate pentru ca asa se cuvine, nu din vocatie

Dată publicare: 19-10-2013 18:46
Dată actualizare: 22-10-2013 07:04


Meseria e bratara de aur, insa, tinerii nostri o poarta neaparat cu o diploma. Asta pare sa spuna interesul imens pentru ofertele universitatilor de top, prezente la targul anual de la Sala Palatului.

E drept ca majoritatea adolescentilor vor la facultate pentru ca asa se cuvine si nu pentru ca ar avea neaparat o vocatie. Dar macar au inceput sa-si trieze optiunile din ultimii ani de liceu si nu ca pe vremuri, abia dupa examenul de maturitate.

E aglomeratie ca la concertele rock la intrarea in targul de universitati. Sute si sute de tineri, dispusi sa sacrifice o zi de weekend ca sa-si negocieze viitorul academic. Inca o dovada ca in Romania titlul de student e la mare pret.

Intre un electrician recomandat de prieteni si unul cu facultate, ei aleg clar studiile.

Adasar, ne incolonam toti spre licenta, master si poate doctorat. Sunt mii de oferte pentru programe de studii, indiferent ca te vezi filosof ori biolog marin.

Studentia la Antipozi sau in China nu e pentru oricine, insa deschiderea e uluitoare. Alex si-a dat doctoratul la Universitatea Tehnica din Hong Kong si lucreaza acum in economia numarul 1 a lumii.

A venit sa ii caute pe cei care vad, dincolo de antetul diplomei, ocazia sa-si puna talentul la treaba.

Visul studiului in strainatate se poate destrama brusc, daca afli ca educatia pe un an te poate costa chiar si 30.000 de euro; dar pentru cei mai buni universitatile de la targ au un fond de burse de peste 500.000 de euro.

Targul de Universitati de la Sala Palatului ofera fiecarui potential student consiliere personalizata. Un sistem automat ii ajuta pe tineri sa isi restranga optiunile pana cand vor ajunge la cea castigatoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO