Tânărul care i-a donat o parte din ficat unei necunoscute, cetățean de onoare în localitatea acesteia

Dată publicare: 16-03-2018 15:42
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13
Sursa: tracknews.ro


Romeo Kulcasar

Un tânăr din Tășnad, județul Satu Mare, care i-a donat o parte din ficat unei necunoscute a cărei viață era în pericol, a fost făcut cetățean de onoare al localității din care provine fata, după ce autoritățile din orașul lui au decis că nu-l merită.

Romeo Kulcasar şi-a donat o parte din ficat Anettei, o fată pe care nu o cunoștea. Odată întors acasă, un consilier local din Tăşnad, orașul natal al tânărului, a propus acordarea titlului de Cetăţean de Onoare pentru gestul său, relatează tracknews.ro.

Cei mai mulți dintre consilierii locali însă au considerat că gestul nu se ridică la înalțimea unui astfel de titlu, astfel că propunerea a fost respinsă.

La o lună de la acest episod, conducerea primăriei Santău, localitatea de unde provine tânăra pe care a salvat-o Romeo prin gestul său, a decis să îi acorde ei titlul de Cetăţean de Onoare tânărului, după ce a salvat viaţa unui locuitor din comună.

”A fost un proiect de hotărâre aprobat în unanimitate de Consiliul Local. În şedinţa următoare îl vom invita să ia parte pentru a-i oferi şi o plachetă şi o diplomă în acest sens. În rest se va bucura de toate beneficiile conform legislaţiei în vigoare”, a declarat viceprimarul comunei Santău, Sergiu Silaghi.

Romeo s-a arătat surprins de această decizie, pentru că el nu a fost informat oficial despre acest demers, despre care a aflat din presă.

”Nu mă aşteptam, sincer. Sunt surprins de gestul celor de la Santău. Au auzit ceva zvonuri, dar după ce nu mi s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare la Tăşnad nici nu mă gândeam că alţii vor aprecia ceea ce am făcut şi îmi vor acorda acest titlu. Oricum, nu aveam mari speranţe să primesc titlul acesta la Tăşnad. Apreciez mult gestul celor de la Santău şi le mulţumesc pentru acest titlu”, a declarat tânărul.

Deocamdată, Romeo este în perioada de recuperare după operaţie, dar în scurt timp se va întoarce în Danemarca, unde lucrează.

Sursa: tracknews.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO