Sute de oameni s-au cinstit cu o tuiculita la Rasinari, in Sibiu!
Daca altii asorteaza branzeturile fine cu vinuri pretioase, noi spunem cu mana pe inima ca burduful merge cel mai bine cu palinca.
Sute de oameni din toate colturile tarii s-au strans in acest week-end la Festivalul Branzei si Tuicii. N-au plecat dezamagiti, ci cu o multime de cumparaturi. Au luat pentru acasa branza garantat eco si sticle cu grade mai multe sau mai putine, dupa gust.
Satenii din Rasinari au scos pe mese tot ce stiu ei sa prepare mai bine: branza de burduf in coaja de brad, cascaval afumat dupa retete stiute numai de ciobanii din Marginimea Sibiului, tuica si afinata de casa, toate gata pentru degustare.
Festivalul Branzei si Tuicii este deja la cea de-a sasea editie si numai ieri a strans aproape o mie de vizitatori, veniti din toate zonele tarii. Oamenii au fost ademeniti si de mirosul de carnati pe gratar si bulz traditional.
Nimeni n-a plecat inainte sa ia o dusca din palinca ardeleneasca, iar cei care s-au indragostit pe loc de ea au luat si rezerve pentru acasa.
Festivalul continua pana duminica seara, cand se va incheia cu un mare foc de tabara.