Tot mai multi copii sunt agresati de parinti. Autoritatile se multumesc doar sa "consilieze"


Ultimul update: Sambata 31 August 2013 06:52
Data publicarii: Miercuri 28 August 2013 19:11
Categorie: Stiri Sociale

In mod ingrijorator, cresc cazurile de copii agresati sau neglijati grav in familiile lor.

Ultimul caz revoltator a fost inregistrat la Galati, unde o fetita de patru luni a ajuns la spital cu zgarieturi pe fata si vanatai pe corp, in vreme ce mama era intr-o stare avansata de ebrietate.

Medicii care au preluat bebelusul spun ca bietul prunc avea si numeroase urme de lovituri mai vechi. Ciudat este ca o echipa de la Protectia Copilului facuse o investigatie in familia respectiva cu numai o zi inainte de incident, dar nu a sesizat... nimic suspect.

Bebelusul a fost salvat la timp din familia lui, de o vecina care a sunat la 112 dupa ce a auzit scandal in casa si plansete.

Dusa imediat la spital, fetita a fost stabilizata, dar medicii au descoperit pe corpul ei si vanatai mai vechi.

Mama copilului, in varsta de 36 de ani, mai are trei copii acasa, dar politistii nici nu au putut s-o audieze, pentru ca era in stare de ebrietate. Asa ca au dus-o la Spitalul de Psihiatrie, unde femeia a ramas internata.

Cei de la Directia pentru Protectia Copilului puteau preveni acest incident: asistentii sociali venisera in familie cu o zi inainte, in inspectie.

Inexplicabil este faptul ca, desi toata lumea stia ca femeia este extrem de agresiva cand bea, autoritatile n-au facut mare lucru. Cei de la primarie spun ca tin cazul sub observatie de trei ani, dar s-au rezumat sa-i "consilieze" pe parinti.

Fetita de patru luni va fi preluata in regim de urgenta si nu este exclus ca acelasi lucru sa se intample si cu fratii ei.

Potrivit Directiei de Protectie a Copilului, in primele cinci luni ale acestui an, aproape 200 de minori au fost batuti sau neglijati de parinti. Cifrele sunt cu un sfert mai mari decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO