Spice shop-urile functioneaza in continuare in Romania.Legal si langa scoli

Ultima actualizare: 09-10-2012 00:28

In 2010, drumul catre scoala este presarat cu fel de fel de tentatii, pentru elevi si liceeni. "Weed" shop-urile, sau magazinele de vise, s-au deschis strategic, in apropierea institutiilor de invatamant.

Desi medicii au atras atentia ca ierburilele si sarurile respective pot fi extrem de periculoase pentru organism, patronii continua sa le vanda, fara probleme. Iar legea le permite!

Chiar daca legislatia interzice magazinelor sa vanda tigari si bauturi alcoolice la o distanta mai mica de 500 de metri de scoli sau licee, aceasta regula nu se aplica si celor care vand asa numitele droguri legale.

Asa se face ca magazinele de vise s-au deschis in apropierea unor scoli sau licee din Bucuresti, Iasi sau Constanta. Proprietarii au scos de la vanzare o lunga lista de produse etnobotanice interzise si le-au inlocuit cu altele, care sunt considerate de specialisiti la fel de nocive.

Reprezentantii mai multor organizatii care lupta pentru interzicerea lor spun ca tinerii trebuie sa fie protejati de astfel de tentatii. Daca statul nu reuseste sa inchida aceste magazine, atunci macar sa ii oblige pe patroni sa stea departe de institutiile de invatamant.

In Iasi de exemplu, un tanar cumpara de la un magazin de vise un plic cu haluciongene. Nu pentru el, ci pentru doi adolescenti. Nu au implinit 18 ani, asa ca vanzatorul nu are voie sa le vanda marfa.

Magazinele care comercializeaza plante etnobotanice, cunoscute sub denumirile de coffe shop, weed shop sau spice shop sunt situate strategic, in drumul catre scoala.

Unii trec nepasatori, altii insa, parca ar fi curiosi.

In acest moment, din neglijenta, nu exista o reglementare cu privire la amplasarea acestor magazine la o anumita distanta de institutiile de invatamant.

Din pacate, toate lumea pare sa fi uitat ca in urma cu cateva luni zeci de tineri au ajuns in stare grava la spital, dupa ce au consumat plante etnobotanice.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO