Someri cu studii universitare si master, la Bursa Martisorului

08-03-2011 14:01


Peste 250 de locuri de munca au fost puse la bataie pentru cei peste 500 de someri veniti la Bursa Martisorului din Targoviste. Multi dintre ei au studii universitare si chiar mastere dar nu mai tin cont de asta si ar lucra orice.

Desi a fost o bursa a locurilor de munca dedicata femeilor, culmea, au venit mai multi barbati. Ei spun ca sunt decisi chiar sa accepte posturi destinate doamnelor, cum ar fi de menajera sau baby sitter. 35 de agenti economici le-au pus la dispozitie posturi in comert, industrie sau turism.

Tinerii se plang ca nu sunt angajati pentru ca n-au experienta, iar cei trecuti de 40 de ani sunt respinsi pentru ca li se spune ca sunt in varsta. Cu speranta ca vor fi pe placul angajatorilor, sute de oameni s-au inghesuit la bursa martisorului cu zeci de CV-uri in brate.

Marius Ionescu, de pilda, are 34 de ani. A lucrat ca paznic, dar de mai bine de doi ani nu-si mai gaseste de lucru. Ar accepta orice, chiar si atributii de menajera in casa cuiva.

Un alt tanar, de 27 de ani, e dispus sa lucreze pe un post dedicat femeilor. N-a avut grija pana acum de un copil sau un batran imobilizat la pat, dar s-ar acomodat imediat.

Sa nu va ganditi insa ca locurile de munca puse la bataie au salarii atragatoare. Nici 1.000 de lei n-ar primi lunar viitorul angajat. E criza si a scazut profitul, se justifica patronii.

Cei de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca ii incurajeaza totusi pe cei care nu si-au gasit un post sa vina si la urmatoarele targuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO