Solutia asa-zisilor iubitori de caini in cazul maidanezilor. Locuitorii din Chiajna, terorizati

19-11-2013 18:29


Ionut Anghel este deja istorie, maidanezii sunt insa la fel de multi pe strazile Romaniei. Locuitorii din Chiajna se plang ca le este frica sa mai iasa din case din cauza haitelor.

Ei spun ca, dupa ce a izbucnit un adevarat scandal national si s-a pus problema eutanasierii maidanezilor, asa-zisii iubitori de animale au inceput sa lase cainii in comunele din preajma Bucurestului.

Cu lacrimi in ochi, Ana Maria povesteste ca-i este teama sa-l scoata pe cel mic la plimbare in parcul de langa casa: "Au fost copii muscati si al vecinei mele si aici a fost vecina muscata si fetita vecinului muscata."

Si alti oameni care locuiesc pe aceeasi strada sustin ca sunt pur si simplu terorizati de cainii care fac legea aici. Ei povestesc ca mai multi vecini au fost atacati si se tem sa nu fie urmatorii pe lista. Cu atat mai mult cu cat cainii se inmultesc pe zi ce trece.

Locuitorii din zona sustin ca noaptea, pe camp, opresc masini venite din Bucuresti, pline cu caini care sunt abandonati.

Primarul comunei Chiajna spune ca nu poate controla fenomenul: "Nu cred ca pot sa fac nimic. Nu suntem nici paznici, nu putem sa-i urmarim, nici nu stiu cand vin cu ei."

Pe biroul primarului s-au adunat teancuri de reclamatii, insa pana nu vor fi date normele de aplicare a legii de gestionare a cainilor fara stapan, oficialul spune ca nu poate sa adune cainii de pe strazi.

Cei de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara au elaborat normele de aplicare a noii legi, dar pentru a intra in vigoare este nevoie de aprobarea guvernului.

VIDEO PROTVPLUS.RO