Sneakerșii, obsesia tinerilor care vor să fie în pas cu moda. Ce comunitate au făcut online


Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Duminica 15 Octombrie 2017 19:17
Categorie: Stiri Sociale

Tinerii români care vor să fie în pas cu moda au o nouă obsesie. Se numesc ''sneakerșii'' şi sunt nişte pantofi sport la fel de scumpi că podoabele de aur.

Încălţările au fost lansate de sportivi renumiţi ori de vedete, iar adolescenţii care oftează după ele şi-au creat o comunitate în care fac schimburi sau îşi dau ponturi.

Sneakersii lui Cristian sunt recunoscuţi uşor de pasionaţi. Au fost lansaţi în 2016 şi costă 500 de euro.

Christian Stana: ”Sunt pasionat de celebrităţi, de David Beckham sau Ronaldo şi mă uit la ei pe Facebook, Instagram şi văd cum se îmbracă.”

În funcţie de model, de anul apariţiei şi de numărul de perechi existente în lume, preţurile sneakersilor încep de la 100 de euro însă pot ajunge la câteva mii. Unii sunt inspiraţi de modele purtate de baschetbalişti vestiţi, ca Michael Jordan, alţii de tablouri cunoscute.

Există o comunitate pe Facebook cu peste 24.000 de mii de pasionaţi de sneakersi. Tinerii îşi dau ponturi, fac schimb de încălţăminte sau îşi vând perechile mai vechi. Câțiva prieteni din Cluj au creat chiar un blog. Tot ei ne explică şi cum putem afla dacă încălţămintea este originală.

Răzvan Morea: "Nu porţi pantofi, nu porţi mai elegant, potri sneakerși ca să fie mai comod. Îmbini toată chestia asta de adidaşi cu haine street wear, toată chestia asta mai urbană.”

Alex Mircea, pasionat de sneakerși: ”Îmi iau câte o pereche, nu o port atât de mult şi o vând. Asta este şi modalitatea să ne facem banii, ca să ne luăm alte perechi. Le tot vindem şi revindem.”

Pentru cei care vor să prelungească viaţa sneakerșilor au apărut şi spălătorii speciale.

Chanel, colecția primăvară-vară 2018. Modelele au defilat în pelerine de ploaie
Prezentare de modă cu totul specială, pe Champs Elysee. Jane Fonda şi Hellen Mirren, pe podium
VIDEO PROTVPLUS.RO