Sfarsit fericit pentru caii salbatici din padurea Letea, prinsi si torturati de localnici

Dată publicare: 28-08-2011 18:45
Dată actualizare: 11-10-2012 16:00


Cai Letea

Vesti bune despre caii din padurea Letea. Batuti si incarcati spre abatoare, dar salvati in ultima clipa, se intorc acum acasa.

E adevarat, din 41, doar 22 sunt dusi cu bacul pe Dunare si vor simti iar gustul libertatii. Vor fi protejati de un act oficial de la Ministerul Mediului, care prevede conservarea hergheliei salbatice ca parte a patrimoniului natural din Delta Dunarii.

Trei luni de tratamente si ingrijiri au fost de-ajuns pentru ca cei 22 de cai chinuiti sa-si revina si sa poata fi transportati inapoi in rezervatia Letea. 

Sambata noapte au fost incarcati in doua camioane de la ferma din Braila, unde au fost adapostiti.

Duminica la pranz, transportul a ajuns pe malul Dunarii, in localitatea Nufarul din judetul Tulcea.

Caii vor merge cu bacul pana la Sulina, apoi isi vor continua drumul pe sosea, pana acasa.

Fundatia care i-a preluat oficial o sa le asigure hrana toata iarna, pentru ca animalele sa nu mai distruga arborii din rezervatia naturala.

In urma cu trei luni, localnicii din C. A. Rosetti au prins cu barbarie 54 de cai salbatici, i-au batut cu rangile, i-au incarcat intr-un TIR si i-au tinut flamanzi si neadapati intr-o calatorie de cosmar spre abator.

Transportul a fost oprit in judetul Braila de catre iubitorii de animale si politie, iar caii, plin de rani si slabiti, au fost dusi intr-o ferma. Cinci dintre ei, printre care doi manji, au murit atunci, iar opt au fost eutanasiati.

Pentru cruzime, nimeni nu a fost deocamdata tras la raspundere. Conducerea DSV Tulcea este cercetata penal pentru neglijenta si abuz in serviciu.

Cazul a fost preluat de Parchet, insa procesul poate dura chiar si trei ani.

Sursa: Pro TV

Tags: cai, animale, letea,


VIDEO PROTVPLUS.RO