Sfântul Dimitrie cel Nou. Patriarhia anunță că nu va mai fi procesiune, din cauza aglomerației

Ultima actualizare: 20-10-2021 17:14
Sfantul Dimitrie
Agerpres

Patriarhia Română a anunțat, miercuri, că programul sărbătorii Sfântului Dimitrice cel Nou nu va mai include și o procesiune, din cauza ”riscului” de a se produce aglomerație, în condiții de pandemie.

 

 

Într-un mesaj pentru Știrile Pro TV, un reprezentant al Patriarhiei a precizat că lumea care dorește să se roage la moaște nu va mai trebui să intre în catedrală, ci o va putea face afară.

”Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți. Mâine, în cadrul obișnuitei slujbe de dimineață din Catedrală, cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, în pridvor, Sfintele Moaște. Astfel ca lumea care intră în mod curent să se roage în catedrală, să poată face asta afară, în pridvor.

Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație” - a anunțat Patriarhia.

Aceste schimbări apar ca urmare a posibilelor restricții care ar putea fi adoptate în perioada următoare, după ce președintele Klaus Iohannis a convocat responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.

Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experiența exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an.” - a mai precizat Patriarhia.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO