Scriitorul Ion Moise s-a stins din viata la 74 de ani, dupa o lunga suferinta

Ultima actualizare: 12-11-2012 06:51
Ion Moise

Ion Moise s-a nascut la Targu Mures pe 14 mai 1938 si a fost membru al Uniunii Scriitorilor inca din 1968 si membru fondator al Uniunii Jurnalistilor din Romania.

Ion Moise a terminat Facultatea de Romana in cadrul Universitatii Babes-Bolyai la Cluj, a fost profesor de Limba si Literatura Romana, apoi jurnalist, director la ziarul "Ecoul", devenit cu ajutorul lui dupa Revolutie "Rasunetul"- din Bistrita, fondator al Cenaclului Literar George Cosbuc , organizator al tuturor evenimentelor culturale din judetul Bistrita Nasaud.

Printre cele mai bune lucrari ale scriitorului se numara romanul "Ochiul Dragonului", editat in limba romana si franceza la Editura Paralelala 45.

De asemenea, Ion Moise a editat "Martiri sub Steaua lui David"  pentru librariile din Romania si in limba engleza pentru librariile din Londra, cu ajutorul Institului Evreiesc din capitala Marii Britanii. A editat peste 12 romane si nuvele.

Scriitorul a activat in cadrul Miscarii Literare, Convorbiri Literare si a fost cel care a fondat ziarul "Democrat si Liber", "Rasunetul" din Bistrita.

Ion Moise s-a stins din viata duminica, in data de 4 noiembrie 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO