Scoala incepe cu profesori absenti! Acestia intra in concediu fara plata

Ultima actualizare: 27-10-2012 21:27

Sute de dascali au cerut sa intre in concediu fara plata, cei mai multi din motive personale. In realitate isi prelungesc vacanta ca sa-si caute alt loc de munca. Asta deoarece au ramas cu salarii din care nu mai pot trai.

Sindicalistii se tem ca bulgarele abia incepe sa se rostogoleasca. Dovada ca tot mai multi profesori cer sa intre in concediu fara plata.

"Se multiplica numarul celor care cer concedii fara plata sau isi dau demisia din inavatamant. S-ar putea sa existe unitati scolare si copii care nu vor avea profesori in fata", a spus Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret

Ministrul Educatiei nu vede inca o rezolvare a problemei. In schimb, spera ca noua lege a educatiei ii va convinge pe dascali sa ramana la catedra.

"Atat timp cat in Romania nu vom avea o pregatire de calitate, o selectie pe corecta si o rasplata pe masura este limpede ca nu vom reusi sa avem o cariera didactica atractiva", este de parere Daniel Funeriu, ministrul educatiei.

Fara o finantare adecvata, sistemul de invatamant se imbolnaveste mai rau. La 1 septembrie lipseau 1700 de dascali de la catedra, iar alte 2.000 de posturi erau ocupate de necalificati.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO