Scandalul pasapoartelor biometrice s-a mutat de la Senat la Patriarhie!

26-02-2009 00:00


Joi, Sfantul Sinod s-a intrunit pentru a discuta introducerea acestor noi acte de identitate, care sunt vazute de unii drept semn al diavolului. Parerile au fost impartite totusi.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane spun ca vor cere statului roman sa gaseasca o alternativa la pasapoartele biometrice. Mai exact, ei solicita ca persoanele care au reticente fata de aceste acte de identitate sa primeasca in schimb pasapoarte temporare.

Motivele care stau la baza acestei solicitar sunt in primul rand confuziile create in randul oamenilor. Totusi, a existat o scrisoare pe care Preafericitul Daniel a trimis-o ministrului de interne, in care afirma ca Romania a exagerat in ceea ce priveste aceste pasapoarte noi. O data pentru ca a introdus si alte elemente de identificare pe langa fotografia digitala si amprenta, dar si pentru ca nu a existat o dezbatere publica.

In ciuda acestei pozitii oficiale de joi de la Patriarhie, exista alte mitropolii din tara care sustin in continuare ca aceste pasapoarte biometrice reprezinta, de fapt, o incalcare a intimitatii oamenilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO