Pasapoarte si proteste pe Dealul Mitropoliei: "Refuz semnul fiarei 666"!

Ultima actualizare: 05-11-2012 00:25

Peste 200 de persoane s-au strans sambata pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti pentru a protesta fata de introducerea pasapoartelor biometrice.

Oamenii sunt suparati ca ar putea, Doamne fereste, sa fie fortati sa isi faca un pasaport biometric. Sunt in continuare siguri ca documentele contin cifra fiarei "666", desi politistii le-au dat asigurari ca nu-i deloc asa. Exista si contestari care se tem ca actul ar putea fi folosit de autoritati ca sa ne monitorizeze.

Marsul a pornit din Dealul Mitropoliei, in semn de protest fata de decizia Sfantului Sinod, care si-a dat oarecum girul pentru pasapoartele biometrice.

Unii cer Patriarhiei sa revina asupra pozitiei oficiale cu privire la pasapoartele biometrice, altii cer statului sa excluda cipurile din orice act de identitate, iar cei mai multi sunt nemultumiti ca societatea civila nu a fost consultata atunci cand s-a luat aceasta decizie.

Autoritatile au dat deja un raspuns pentru toate aceste framantari. Numarul 666 nu apare in niciun act. Cipul poate fi citit doar de la mica distanta. Amprentele si portretul digital se folosesc ca urmare a unei decizii luate la nivel international, pentru a evita atacurile teroriste. In plus, cei care nu vor un astfel de pasaport pot cere unul temporar, fara cip. Acesta trebuie insa reinnoit anual.

Vezi aici cum arata noul pasaport biometric!

Afla aici totul despre pasapoartele biometrice!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO