Saracia crunta in care traiau doi copii din Timisoara. Desi nu aveau cu ce sa-i creasca, parintii au refuzat sa renunte la ei

11-11-2014 13:46


Povestea impresionanta in Timis, unde o familie cu doi copii, de un 1 an si jumatate si 4 ani, se lupta cu saracia crunta: oamenii traiesc in conditii greu de imaginat intr-o baraca, la marginea Timisoarei.

Nu au curent sau apa si se incalzesc la o soba improvizata.

Pana acum, parintii au refuzat categoric adapostul oferit de cateva ori de inspectorii de la Protectia Copilului. In sfarsit au cedat insistentelor si au fost de acord sa dea copiii in grija statului.

De luni de zile, parintii - el din Timis, ea din Dolj - au refuzat sa-si dea copiii pentru a fi crescuti intr-un centru de plasament, alaturi de mama lor.

Cei mici traiau insa in conditii inumane: fara curent electric si fara nicio sursa de apa, se incalzesc la o soba improvizata, intr-o baraca abandonata. Fetita de 4 ani are si piciorul rupt, iar mama ei sustine ca a cazut de pe trotineta. Fratiorul ei, de 1 an si 4 luni, a fost vazut adesea umblind descult pe afara.

Si acum cateva luni cei de la Protectia Copilului i-au oferit mamei si celor doi copilasi un adapost, insa parintii au refuzat categoric. Luni dimineata, inspectorii i-au gasit acasa pe cei mici cu mama lor, iar tatal, dupa spusele femeii, era plecat sa caute de lucru.

Cand pe inserat si-a facut aparitia si tatal copiilor, inspectorii pun ca era baut, pus pe scandal si, ca de fiecare data, nu s-a lasat convins sa-si dea copiii in grija statului..

"Cu astfel de cazuri ne confruntam des. Nu e primul la care parintii se opun instituirii unei masuri de plasament si in care devin agresivi, mai ales ca domnul, din cate s-a vazut, a consumat alcool si adevenit agresiv", a declarat Smaranda Marcu, Protectia Copilului Timis.

Inspectorii vor totusi sa gaseasca o solutie pentru ca acesti copii nevinovati sa poata trai omeneste.

Luni, tatal copiilor a hotarat sa dea copii de buna-voie in grija statului. Asistentii sociali s-au dus si i-au luat pe cei mici din incaperea insalubra in care acestia stateau. Ceea ce numeau ei "casa" era de fapt o ghereta parasita, unde statea paznicul unei firme de constructii.

Cei doi frati sunt acum la sediul Directiei pentru Protectia Copilului, unde asistentii sociali le evalueaza starea de sanatate si daca au nevoie de ingrijiri medicale. Dupa ce se vor asigura ca totul este in regula, inspectorii ii vor duce intr-un centru de plasament.

Acolo vor avea parte de ingrijire, hrana si conditii bune, iar parintii vor putea sa ii viziteze.

VIDEO PROTVPLUS.RO