Reaprovizionarea: vine Revelionul, trebuie sampanie, carne, prajituri
A inceput ultimul tur al cumparatorilor si cel mai important pentru incasarile hipermarketurilor.
Fara sa le pese ca abia s-au ridicat din fata platourilor cu toba si caltabosi, zeci de mii de romani se foiesc iar printre rafturi ca si isi burduseasca frigiderul si pentru masa de Anul Nou.
Dupa ce au numarat banii incasati de Craciun, comerciantilor le-a revenit zambetul de buze. A fost anul prost, dar recupreaza in ultima luna.
In plus, clientii se uita iar dupa bucate si bauturi si pentru anul nou. Au si gusturi rafinate. Unii pandesc cu sfiala rechinii, lupii de mare, somonul si creveti roz la 40,99 kilogramul. Inainte de Anul Nou, un hipermarket poate sa vanda si o jumatate de tona de peste pe zi si o suta de kilograme de scoici. Cei mai buni "creveti" raman, totusi, micii si pulpele de porc.
In toate marile magazinele, vezi sticle cu vin spumant, sampanie si whisky cat vezi cu ochii. Sunt preferatele romanilor pentru noaptea dintre ani.
A reinceput foiala si la raionul de prajituri si torturi. Aici, pustii isi cer drepturile care le-au fost refuzate restul anului.