Razboi pe ridicarea masinilor! Si locurile de parcarile unde-s?

Ultima actualizare: 22-09-2012 01:58

Responsabilii din Primaria Capitalei anunta ca vor sa se ocupe ei de ridicarea masinilor din oras. "Imposibil", sar cei de la sectoare, care au incheiat deja contracte cu firme private.

In timp ce autoritatile locale se cearta intre ele, soferii se bat, cate 12, pentru un loc de parcare.

Potrivit proiectului, activitatea de ridicare si depozitare a tuturor autovehiculelor stationate neregulamentar va fi efectuata de cei de la Administratia Strazilor, subordonati Primariei Generale. Acestia sustin ca vor actiona in paralel cu firmele care au contracte cu primariile din sectoarele 1,2,3 si 6.

"Poate sa ridice si primaria, care e problema? Masinile se vor ridica impreuna cu Politia Rutiera. Deci in momentul in care se va suna la Rutiera, se va comunica exact de cine a fost ridicata si locul unde va fi depozitat autovehicolul. E o legislatie complementara", a declarat Daniel Voicu, sef-serviciu Transporturi PMB.

"Nu e in regula, deci eu sunt in baza unui contract si a unei licitatii, am castigat dreptul de a ridica in sectorul 3 si numai in sectorul 3, si am facut investitii de 500.000 de euro! Noi vom ataca pe cale legala dreptul nostru castigat", a declarat la randul sau Marin Vasilescu, director firma ridicare masini.
 

Primaria Generala, in schimb, o sa ii taxeze pe bucuresteni, indiferent de zona, cu 700 de lei, tarif valabil oricum in sectorul 1, dar cu pana la 200 de lei peste cel practicat in restul orasului.

In hotarare nu se precizeaza ca va fi o activitate complementara, iar daca va fi aprobata va anula hotararile date la sectoare.

Bucurestenii trebuie sa stie ca autoritatile le pot lua masina doar daca au apucat sa o urce pe platforma. Cine ajunge langa autoturism inainte de acesta operatiune are de platit doar o amenda data de politie.

Indiferent cine va ridica masinile, Capitala ramane in continuare cu o mare problema: lipsa parcarilor. Proiectele cu cele subterane, supraterane si de cartier raman in continuare doar pe hartie, iar bucurestenii sunt lasati sa parcheze cum pot si pe unde pot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO