Produsele vandute de tarani in piete vor fi etichetate si ambalate
De la 1 februarie, micii producatori vor fi obligati sa plateasca o anumita suma, pentru a fi inregistrati la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara. Noi vom avea astfel garantia ca branza ori carnea, pe care le cumparam din piata, sunt de calitate.
Daca pana acum erati obisnuiti sa gustati produsele de pe tarabele taranilor, de la 1 februarie, uitati de acest obicei. O sa mancam doar produse alimentare etichetate si ambalate. Dar, in aceste conditii, si mai scumpe. Micii producatori trebuie sa isi inregistreze marfa la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara.
Fiecare producator va trebui sa depuna o cerere la directiile judetene sanitar veterinare si sa plateasca o taxa intre 10 si 300 de lei. Procedura nu dureaza mai mult de patru zile, spun inspectorii, care ar trebui sa viziteze gospodariile tuturor celor care au solicitat avizul.
Taranii sunt insa din cale afara de nemultumiti.
Producatorii care de la 1 februarie nu intra in legalitate si care sunt prinsi de inspectori risca amenzi de pana la 5.000 de lei, dar si sa ramana fara mica afacere.