Primele parcari inteligente din tara, inaugurate in Bucuresti! COMENTEAZA!

Ultima actualizare: 09-08-2012 05:51

Este vorba despre niste structuri etajate, din metal, aduse din Asia. Sunt sisteme computerizate, care pot ridica de la sol cel putin 24 de autoturisme. Trei au fost date in lucru, in sectorul 6.

Sistemul e practic un carusel, care a fost ridicat pe locul a doua garaje. Aceasta are 24 de locuri, iar modul de parcare este foarte simplu. Intri cu masina ghidandu-te dupa o oglinda aflata in fata, la fel ca la spalatoriile cu perii, apoi cu o cheie pe care o primeste fiecare persoana cu loc inchiriat si, prin apasarea unui buton, se ridica masina.

Doar cei care platesc au acces aici. Un singur loc costa 100 de lei pe luna. Scheletul metalic urmeaza sa fie imbracat, pentru a proteja masinile de ploaie si de vant.

Structurile uriase, inca neterminate, au trezit curiozitatea locatarilor. Pe strada strada Cara Anghel a rasarit prima parcare supra-inaltata.

Primele trei structuri din zona Militari - Drumul Taberei functioneaza doar experimental. Nu au fost inca racordate la reteaua electrica si abia peste o saptamana vor avea si pereti.

Functioneaza pe baza unui generator, are timp de autonomie de aproape o saptamana, asa ca nu sunt probleme cu penele de curent.

Pentru siguranta, niste senzorii blocheaza sistemul, astfel incat sa nu cada nicio masina de la etaj.

Pentru 16 parcari, cu 384 de locuri, primaria plateste 180.000 de euro. Firma importatoare a adus ingineri din Singapore, care se vor ocupa de primele doua revizii. Structurile, promit autoritatile, vor fi amplasate numai in spatele blocurilor, ca sa nu strice aspectul zonei.

 

Ce parere ai despre parcarile inteligente? Crezi ca sunt solutia pentru Capitala, unde 12 soferi se bat, uneori la propriu, pentru un loc de parcare?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO