Primarul din Suceava crede că o procesiune cu moaște a contribuit la scăderea incidenței cazurilor de Covid

Ultima actualizare: 30-06-2021 13:07
Ion Lungu primar Suceava
News Bucovina

Primarul din Suceava, Ion Lungu, a declarat că, din punctul său de vedere, procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava din primăvară a ajutat la scăderea incidenței cazurilor de Covid-19.

„Ne-a păzit Dumnezeu aici, în Suceava. Am simțit acest lucru chiar din primăvară când s-a ieșit cu Sfântul pe străzi. Am avut o procesiune și pentru această pandemie.

Vin oameni la mine și îmi spun: ‘Știți domnule primar, eram la spital, când a ajuns Sfântul în curtea spitalului am simțit că am prins puteri. M-am însănătoșit’.

Toate au contribuit într-un fel sau altul. Mulțumim lui Dumnezeu că astăzi suntem într-o stare de normalitate în Suceava, dar lucrurile se pot întoarce oricând”, a declarat Lungu, citat de de News Bucovina.

Întrebat în timpul unei conferințe de presă dacă această procesiune a dus la scăderea incidenței cazurilor, primarul a spus că: „Și de asta. Eu sunt un om credincios. Cred în Dumnezeu. Dumnezeu lucrează prin oameni. Știți asta”.

În Suceava, au fost în total 24.224 de cazuri de Covid. Miercuri, nu a fost raportat niciun caz nou, incidența ultimelor 14 zile fiind de 0,03, conform Grupului de Comunicare Strategică. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO