Prima noapte de dragoste pentru un tanar din 8 e de la prima intalnire. Ce pericole arata studiul


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 17:44
Data publicarii: Sambata 23 Iunie 2012 17:15
Categorie: Stiri Sociale

Prima noapte de dragoste pentru un tanar din 8 se petrece chiar de la prima intalnire. Aceasta-i concluzia unui studiu recent, care ii face sa roseasca, pe cei vizati.

Unii adolescenti se lauda ca numarul celor care incep repede relatii amoroase ar fi de fapt mult mai mare. Si debutul vietii sexuale este un subiect de dezbatere. Studiul aminteste varsta de 16 - 17 ani, dar tot tinerii mai indrazneti o mai coboara cu cativa ani.

Rebeca si Nicolas sunt impreuna de trei luni. Si se iubesc foarte mult. Cu toate acestea, nu se grabesc sa faca primul pas. Vor ca lucrurile sa vina de la sine: "Inca nu, mai e timp. Terminam scoala. Daca pe viitor o sa fie ceva mai bine, poate."

Un studiu realizat de Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, pe un esantion de 1500 de elevi si studenti, arata insa ca cei doi sunt o exceptie. 65% dintre tineri au facut prima data sex din dragoste. 13% dintre ei chiar de la prima intalnire, iar 18% dupa cateva zile de la primul sarut.

"13 e un procent mic? E mic... Inainte sa cunosti o fata iti lua mult timp. Un an, doi ... Si sa o convingi. Acum maxim o zi.", spune un tanar de 18 ani.

Cifrele arata ca, in medie, baietii devin barbati pe la 16 ani, iar fetele, femei la 17.

Voluntarii de la Fundatia Tineri pentru Tineri au mers din scoala in scoala si le-au vorbit tinerilor despre viata sexuala si problemele ce pot aparea, daca nu respecta anumite reguli.

"Adolescenta e o perioada de mare transformare si e firesc sa-si doreasca sa acumuleze experienta. Vor face sex in continuare foarte multi oameni de la prima intalnire.", spune Adina Manea, director de programe Fundatia Tineri pentru Tineri.

"Exista in continuare o lipsa de informatii in ceea ce priveste metodele contraceptive si infectiile cu transmitere sexuale.", a declarat un voluntar, Cosmin Obretin.

Acelasi studiu arata ca 16% dintre tineri nu au folosit niciodata prezervativul, iar 2 din 10 cred ca o persoana nu este infectata cu boli cu transmitere sexuala daca nu prezinta niciun simptom vizibil.

VIDEO PROTVPLUS.RO