Bursa nationala a locurilor de munca: multe sperante, putine angajari


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 15:47
Data publicarii: Vineri 24 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Din ce in ce mai amariti, romanii, in special cei trecuti de prima tinerete, si-au pus vineri toate sperantele in Bursa nationala a locurilor de munca, deschisa in marile orase ale tarii.

 

Extrem de neplacut a fost ca, desi avem 450.000 de someri, doar 4% si-au gasit serviciu.

Indiferent de oras, acolo unde au fost targuri pentru un nou loc de munca au fost si cozi.

Anul trecut, la aceasta bursa, un tanar cerea 500 de euro, telefon, masina si alte facilitati. Acum accepta foarte repede un salariu de 200 de euro.
Dumitru Pelican, director executiv AMOFM
Asa cum era de asteptat, singurii castigati sunt tot angajatorii.

Cele mai multe locuri de munca disponibile sunt in constructii si confectii. Asadar, nu se cauta oameni cu scoli inalte, ci dispusi sa munceasca din greu.

Culmea cele mai multe locuri de munca oferite vineri au fost in domeniile care sunt printre cele mai afectate de criza financiara. Specialistii in resurse umane spun ca angajatorii nu fac acum decat sa aleaga lucratori calificati, dupa ce angajatii nepregatiti au fost disponibilizati de curand.

Mai mult, reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca spun ca exista chiar un deficit de forta de munca in agricultura si prestari servicii.

Cei mai putini norocosi au fost somerii cu studii superioare, care au avut doar 1.200 de locuri de munca la dispozitie in toata tara.

Recruiterii: nu recomandam nimanui sa isi schimbe jobul acum
Companiile care nu au datorii pot cere bani de la stat pentru salarii
Armata e din nou la moda!
VIDEO PROTVPLUS.RO