Petrom disponibilizeaza din 1 februarie 3.000 de angajati

Dată publicare: 28-01-2009 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 14:42


Cea mai mare companie din Romania trimite acasa trei mii de oameni definitiv. Petrom renunta astfel la aproape o zecime dintre salariati ca sa ramana profitabila.

Concedierile din industria petrolului sunt doar varful aisbergului. Avalansa disponibilizarilor pare sa fi cuprins tot mai multe companii din tara, iar numarul oficial al somerilor se apropie de pragul de 60.000.

Petrom, compania care genereaza cele mai mari venituri la bugetul de stat, sufera deja pierderi importante pe segmentul gazelor naturale.

Consumul a scazut cu o cincime in 2008, din cauza sistarii partiale a activitatii marilor combinate chimice. 8% dintre angajati, adica 2.700, au fost deja anuntati din decembrie ca vor pleca acasa cu plati compensatorii.

Noi, ca sindicat, am fost de acord cu aceasta disponibilizare, cu conditia sa fie pastrate celelalte locuri de munca. In continuare sunt posibile disponibilizari, in functie de cat de jos ajunge pretul titeiului.
Liviu Luca, Presedinte Federatia Sindicatelor Libere si Independente din Petrom

La doua benzinarii Petrom din Ploiesti s-a pus deja lacatul pe pompe. Oficial, cel putin una dintre acestea va fi renovata, asa sunt instiintati soferii, dar angajatii sustin ca nu vor fi redeschise.

Si cum situatia se anunta extrem de dificila si pentru anul in curs, sindicatele nu se opun disponibilizarilor.


Oficialii Petrom nu sunt inca pregatiti sa vorbeasca despre cifre clare.

Alaturi de Petrom si Dacia trimite anul acesta acasa patru mii de oameni. In total zeci de mii de salariati din industrie vor resimti socul crizei financiare.


Tags: petrom, ajofm,


VIDEO PROTVPLUS.RO