Peste 90 % din cererile pentru viza de intrare in SUA, aprobate de ambasada. Cum se desfasoara interviurile

Dată publicare: 15-04-2015 19:08
Dată actualizare: 18-04-2015 07:03


vize

Daca modificarile legislative trec de Congresul American, Romania ar putea fi inclusa in programul Visa Waiver. Pana atunci, oricine poate aplica pentru viza permanenta sau temporara.

Rata de obtinere a vizei in acest moment este de peste 90%. In premiera, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, le-a permis jurnalistilor sa vada cum se desfasoara inclusiv interviurile.

Daca te gandesti sa aplici pentru o viza pentru Statele Unite ale Americii, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli.

PLATESTI TAXA CONSULARA aferenta vizei pentru care aplici direct pe site-ul ambasadei sau la orice sediu BRD si pastrezi dovada platii.

COMPLETEZI FORMULARUL DS-160 pe care il gasesti tot pe site-ul ambasadei alaturi de un ghid care iti va explica cum sa faci asta si printezi pagina de confirmare la final.

Bineinteles, ai nevoie de un PASAPORT VALABIL.

Apoi esti gata sa-ti PROGRAMEZI INTERVIUL. Cand mergi la ambasada, nu uita sa iei cu tine documentele de mai sus si sa listezi programarea interviului.

In sala de asteptare, primesti un numar de ordine cu care vei fi chemat pe rand la trei ghisee diferite: verificarea documentelor, amprentarea si interviul.

Decisiv este interviul cu ofiterul consular.

Darren Thies, vize temporare: "Trebuie sa demonstreze legaturi suficient de puternice cu tara de origine, astfel incat sa convinga ofiterul consular ca se vor intoarce acasa."

In cateva zile veti primi prin curier pasaportul cu viza acasa. Este foarte important sa nu depasiti perioada de sedere. Cei care sunt refuzati, primesc o scrisoare explicativa.

Anul trecut au fost depuse pentru vize temporare 42.000 de solicitari, iar peste 90% au fost aprobate. Tot in 2014, peste 400 de romani au castigat Loteria Vizelor.

In ceea ce priveste programul Visa Waver, Romania mai are de indeplinit cateva conditii printre care si o rata de respingere a vizelor sub 3%.

Henry Leighton, consul general: "Daca as fi in locul vostru, as lucra cu Ambasada Americana sa indeplinesc acele conditii. Una importanta este prevenirea si combaterea criminalitatii. Daca modificarile legislative care mentionau rata de respingere de sub 10% trec, va fi foarte interesant."

Pentru si mai multe informatii, intrati pe site-ul ambasadei: ustraveldocs.com/ro.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO