Perseverenta la 77 de ani! Umbla prin instanta de 18 ani pentru pamant


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 01:14
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Justitie

La varsta la care alti batrani isi duc cu greu bolile si abia mai au putere sa se bucure de fiecare zi, un bunic din Maramures ne invata o lectie de viata: isi cauta in continuare dreptatea intr-un proces care dureaza de mai bine de 18 de ani.

Ba mai mult, satul de avocati, care doar l-au jecmanit fara sa-l ajute, a ales sa invete litera legii si sa se reprezinte singur.

Stefan Andreicut are 77 de ani, dar pe ultimii dintre ei si i-a petrecut prin tribunale. Se judeca pentru 23 de hectare de teren cu primaria din Gardani care nu i-ar fi retrocedat pamantul mostenit, sustine el, de la tatal sau. La inceput, si-a angajat si avocati, insa toti l-au dezamagit.

Ca sa se poata reprezenta singur, mos Stefan a invatat pe de rost Codul Civil si Penal. A cheltuit, spune el, o avere in atatia ani de judecata, iar din pensia de 900 de lei abia ii mai ramane ceva de mincare. Vecinii nu au decat admiratie pentru tenacitatea lui.

Specialistii spun ca, teoretic, procesul ar fi trebuit sa se termine de ceva timp, dar la noi totul e posibil. Batranul se roaga, totusi, sa apuce ziua cand instanta va da o sentinta in procesul sau.

 

Sursa: Pro TV

Tags: procese,

Inca un politist implicat intr-un caz de trafic de influenta, la IPJ Iasi
Culmea proceselor! Dati in judecata de cel care le-a omorat baiatul
Si-a dat in judecata mama, suparat ca il neglijeaza in favoarea surorii
VIDEO PROTVPLUS.RO