Patru cazuri de gripa noua confirmate in Calarasi si Bistrita Nasaud

25-01-2011 15:14


Un copil de patru ani si un adolescent din judetul Calarasi au fost diagnosticati cu gripa noua. De asemenea, si in Bistrita Nasaud, doua persoane de peste 30 de ani au primit astazi acelasi diagnostic.

Un copil de patru ani din municipiul Calarasi a fost diagnosticat cu gripa noua, fiind izolat la domiciliu, sub tratament.

Potrivit Cameliei Truica, medic primar epidemiolog al DSP Calarasi, baiatul a prezentat primele simptome ale bolii in 19 ianuarie, iar luni seara analizele facute la Institutul Cantacuzino din Capitala au confirmat infectia cu A/H1N1.

Acum starea generala a copilului este buna.

Tot in judetul Calarasi, a mai fost confirmat marti un alt caz de gripa noua, la un adolescent care in prezent se afla izolat la domiciliu, sub tratament.

Si la Bistrita-Nasaud, doua persoane cu varste de peste 30 de ani au fost diagnosticate cu gripa noua. In prezent, acestea se afla internate in spital.

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, dr. Doina Petri, a declarat, astazi, ca pacientii sunt in curs de vindecare.

"Am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino ca doua persoane adulte au contractat virusul A/H1N1", a declarat dr. Doina Petri.

De la inceputul anului, trei persoane diagnosticate cu gripa noua au murit, doua dintre cazuri fiind inregistrate la Iasi, iar unul la Ploiesti.

Afla aici cum faci diferenta intre gripa sezoniera, cea noua si o viroza

Intrebari despre gripa noua? Aici gasesti raspunsurile!

VIDEO PROTVPLUS.RO