Ordinul Cavalerilor de Malta s-a imbogatit cu 30 de noi membri

Ultima actualizare: 04-11-2012 23:29

UPDATE: Mister, juraminte sacre, principi si nobili - la Sinaia. Intr-una din incaperile Castelului Peles s-au intalnit sambata seara reprezentantii Ordinului Cavalerilor de Malta, sa primeasca noi membri.

Sambata seara, la castelul Peles, randurile Cavalerilor de Malta s-au imbogatit cu 30 de noi membri. Ca sa fie investit, aspirantul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii - printre care o pozitie sociala, titluri si o avere importanta si sa fie propus de cineva din interior.

Dupa juraminte, nou-venitii sunt gata sa imbrace mantia neagra cu insemnul crucii in opt colturi si sa fie investiti cavaleri. Ca in vechile timpuri, ei ingenchiaza in fata marelui principe de Malta, iar acesta, cu spada in mana, le da binecuvantarea.

Istoria ordinului cavalerilor de Malta incepe in anul 1048, cei care il alcatuiesc sunt militari si calugari, totodata, si depun un triplu juramant de saracie, castitate si supunere. Rolul lui initial a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. In ziua de azi, cavalerii desfasoara activitati caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati.

Ordinul de Malta numara astazi 12.500 de „cavaleri", carora li se alatura 80.000 de voluntari, in toata lumea. Dupa ce timp de secole au reprezentat o forta armata terestra si navala, Cavalerii de Malta au ramas pana in zilele noastre o importanta putere financiara si politica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO