O paine de 56 de kilograme a fost coapta in cel mai mare cuptor cu vatra construit in Romania
Dupa sapte ore de stat la foc, painea uriasa a speriat pe toata lumea, pentru ca parea arsa si tare ca piatra.
Totusi, s-a dovedit gustoasa, dupa ce-a fost razuita, portionata si impartita celor care au fost martori la record.
Oamenii au asezat langa bucata de paine, sarmale, gulas sau carnati taranesti.
La targul agricol din Bucuresti, publicul infometat inca dezbate. Paine romaneasca, exact asa ar trebui sa arate!
Depinde si ce pui alaturi de paine. Un bucatar de la Sfantu Gheorghe ne impinge in fata castronul cu gulas. In cazan mocnesc 3.000 de portii.
Nu-i de mirare ca vrea sa ne castige. Alaturi fierb sarmale romanesti si se perpelesc in untura carnati afumati.
Oricum noi, romanii, suntem lideri pe continent cand vine vorba sa mancam paine. In medie, 8 kilograme pe luna, de caciula.