Femeia care a devenit barbat in 14 ore. Cum au construit medicii neopenisul. VIDEO EXPLICIT

×
Codul embed a fost copiat

Dupa o operatie care a durat 14 ore, o romanca a devenit barbat. Interventia a fost realizata de o echipa de medici coordonata de dr. Cristian Nitescu, la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

In noiembrie 2010, femeia a fost supusa unei vaginectomii, operatie facuta la Spitalul Fundeni, de dr. Gabriel Mitulescu.

"Operatia a fost una extrem de laborioasa, pentru ca este vorba despre un timp de operatie foarte lung si e nevoie de mai multe echipe care sa lucreze concomitent. Au fost echipe a cate trei chirurgi. La operatie a asistat si un doctor urolog", a declarat dr. Cristian Nitescu.

Mai departe, dr. Cristian Nitescu a prezentat, in detaliu, procedurile urmate in timpul operatiei, pentru ca aceasta sa fie un succes.

E o operatie complicata si dupa interventie, din punct de vedere medical vor urma 3-4 saptamani de evaluare urologica, in vederea vizualizarii vindecarii zonei native si in ce masura s-a creat legatura cu zona reconstruita, a mai explicat dr. Cristian Nitescu.

Citește și
transsexual
Premiera: un judecator a acordat custodia copiilor unui transsexual
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"Un prim succes al operatiei va fi cand barbatul va putea urina singur. Din alte puncte de vedere, acest neopenis va trebui armat cu os sau cu proteze peniene. Acest lucru nu se va intampla daca nu va exista o sensibilitate, la nivelul glandei. Probabil peste un an va avea loc aceasta interventie, pentru o viata sexuala relativ satisfacatoare", a declarat Cristian Nitescu.

Cristian Nitescu a mai spus ca femeia a urmat toate caile legale pentru a putea fi suspusa operatiei. A fost evaluata psihologic, a primit hotorarea judecatoreasca civila de care avea nevoie, ulterior a primit mai multe etape de tratament.

Transsexualismul este o stare de boala, nicidecum o boala psihica. S-a incercat in tot Occidentul tratamentul psihiatric, nu s-a reusit nici macar un progres minim. Singura cale de vindecare este interventia chirurgicala. "Este vorba despre o femeie din punct de vedere anatomic cu un creier de barbat. Pacientul este ca un captiv. Gandeste ca sexul opus intr-un corp de alt sex", a explicat Nitescu.

Referitor la faptul ca operatia a fost gratuita pentru pacienta, atata vreme cat operatia este in sistemul DRG, interventia poate fi decontata fara probleme. Demersul legal pentru aceasta operatie a inceput acum cinci ani, potrivit lui Cristian Nitescu.

Diagnosticul este pus in urma a nenumarate investigatii, inclusiv genetice, pentru a se vedea daca intr-adevar transsexualul respectiv poate fi tratat.

Femeia a facut cerere sa isi schimbe numele din femeie, in barbat. "Operatia va trebui monitorizata mult timp de aici incolo, iar barbatul va fi supus unor noi teste, in mod special urologice, pentru a se vedea ca functiile neopenisului sunt in regula. Complicatiile pot aparea in orice moment", a mai spus Nitescu.

Femeia devenita barbat a declarat ca isi asuma toate riscurile operatiei, inclusiv faptul ca nu va avea o viata sexuala normala 100%.

Pacientul a cerut medicilor in mod expres sa nu dea publicitatii niciun fel de detaliu despre identitatea lui sau despre zona din tara din care provine.

Femeia, in varsta de 35 de ani, a explicat ca vrut sa faca aceasta operatie de shimbare de sex pentru ca nu se mai regasea. Operatia la care a fost supusa, si in cadrul careia i-au fost “construite” testicule din pielea si muschii prelevati de la maini, a fost gratuita.

In trecut, femeia a mai fost internata de sapte ori, a trecut prin diferite etape pana la interventia finala de schimbare de sex. Chiar inainte de operatia de miercuri noapte, pacienta a fost supusa unei interventii de extirpare a aparatului genital, vaginectomie. Apoi i-a fost reconstruita uretra. Acesta va putea sa se bucure de placerile carnale abia peste un an, daca totul decurge bine.

In Romania, o astfel de operatie, de schimbare de sex este decontata de Casa de Sanatate, potrivit sistemului DRG, pentru ca intra in categoria: transsexualitate, aceasta din urma fiind considerata o boala. Totusi, o astfel de interventie nu poate fi facuta in lipsa unei hotarari judecatoresti civile. "Nu pot sa urc un barbat pe masa si sa-l transform in femeie, fara acest act", a declarat Prof. Dr. Ioan Lascar, seful Clinica Chirurgie Plastica.

Este cea de-a sasea operatie de acest fel, facuta pana acum in Romania.

In Statele Unite, de pilda, o astfel de operatie costa intre 20.000 si 60.000 de dolari.

Citeste si:

Cea mai importanta descoperire de pe Marte? Convingeti-va cu ochii vostri. VIDEO

Bacteria E-coli a omorat 16 oameni. Europa, debusolata. Germania admite: Castravetii NU sunt de vina

Soric nu poate explica 360.000 de lei stransi in timp ce era sef la IPJ Neamt

Tara in care nimeni nu plateste nimic. Grecia, pusa pe butuci de popor
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
La 10 ani, un baiat si-a castigat dreptul in justitie sa devina fata
La 10 ani, un baiat si-a castigat dreptul in justitie sa devina fata

Jamie, un baietel de 10 ani din Australia, va deveni cel mai tanar pacient australian care va fi supus unei operatii de schimbare a sexului. Aceasta dupa ce dosarul sau a ajuns pe masa magistratilor care i-au dat castig de cauza.

Premiera: un judecator a acordat custodia copiilor unui transsexual
Premiera: un judecator a acordat custodia copiilor unui transsexual

Barbatul devenit femeie in urma unei operatii de schimbare de sex, este tutorele legal al unei fetite de patru ani si al unui baietel de sapte.

Un spaniol si-a schimbat sexul la 16 ani!
Un spaniol si-a schimbat sexul la 16 ani!

Premiera in Spania, unde un adolescent de 16 ani si-a facut o operatie de schimbare de sex, dupa ce obtinuse aprobarea unui judecator.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.