Noaptea Alba a Galeriilor in Bucuresti, prefatata cu un "Intercontinental in flacari"

Dată publicare: 25-05-2012 09:45
Dată actualizare: 07-11-2012 18:46


Un spectacol de foc, la inaltime. Asta au putut urmari aseara bucurestenii care au trecut prin fata hotelului Intercontinental. Un artist suedez a pus in scena intregul eveniment.

Peste 30 de galerii si spatii alternative vor gazdui, vineri, in Bucuresti, evenimente si expozitii ale unor artisti contemporani precum Adrian Alexandru Ilfoveanu, Noper, Dan Mateescu si Claudiu Cobilanschi, in cadrul unei noi editii a Noptii Albe a Galeriilor, informeaza organizatorii.

Publicul este invitat sa participe la vernisaje ale unor artisti prezentati in premiera, demonstratii artistice, performance-uri, instalatii audio - video, inaugurarea unor noi spatii si lansarea unor proiecte si vizionarea celor mai importante puncte de pe harta Bucharest Biennale 5, vineri, la cea de-a sasea editie a Noptii Albe a Galeriilor din Capitala.

Evenimentele din cadrul Noptii Albe vor avea loc in mai multe galerii bucurestene, alaturi de alte spatii, precum Centrul Cultural al Ungariei, Palatul Stirbei, Atelierul de Imunologie, intre orele 19.00 si 4.00. Programul complet al evenimentului se regaseste pe site-ul noapteagaleriilor.ro.

In cadrul evenimentului, vor putea fi vizitate, pana la ora 1.00, si trei dintre spatiile unde se desfasoara Bucharest Biennale 5: Pavilion - centrul pentru arta si cultura contemporana, Make a Point - spatiu expozitional permanent la parterul fostei Postavarii - si Alert Studio - o platforma de cercetare si promovare a productiei artistice contemporane.

Bucharest Biennale 5, deschisa joi, se va desfasura pana pe 22 iulie, aceasta editie avand tema "Tactici pentru aici si acum" si cuprinzand lucrarile a 19 artisti, expuse si la Casa Presei Libere, folosita pentru prima data in scop cultural, si Institutul de Cercetari Politice. Vizitarea expozitiilor se face gratuit.

Bucharest Biennale este organizata de revista Pavilion, o publicatie de arta si cultura contemporana editata la Bucuresti si difuzata pe patru continente, cu aparitie bianuala, avand si o versiune care poate fi descarcata gratuit de pe site-ul sau
Evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor este realizat de Asociatia Ephemair si sustinut de Ministerul Culturii si Patrimoniului National. Prima editie a avut loc in 2007, evenimentul fiind, dupa Noaptea Muzeelor, al doilea eveniment cultural din Romania desfasurat pe durata unei nopti. Anul trecut, evenimentul a fost extins si la Cluj. In ultimii sase ani, Noaptea Alba a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane si a tinerilor artisti.

Incepand cu 2012, organizatorii promit doua editii anuale ale Noptii Albe a Galeriilor: editia primavara - vara si editia toamna - iarna, cu programe curatoriale diferite.

Noaptea Alba a Galeriilor toamna - iarna 2012 se va desfasura pe 28 septembrie.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO