Nisip curat, sezlonguri pe alese si umbrelute gratis pe litoralul romanesc

11-02-2009 00:00


Asta ar putea primi turistii la vara, daca hotelul la care se cazeaza va primi in administrare plaja din fata lui.


10 hectare de plaja au ramas deja "ale nimanui" si ar putea reveni hotelierilor, dupa ce statul a reziliat contractele cu patru firme care nu le-au ingrijit cum trebuie in sezonul trecut.

Cand e vorba de afaceri, hotelierii de pe litoral au de obicei puncte de vedere diferite. Acum insa sustin cu totii ideea ca fiecare trebuie sa primeasca in administrare bucata de plaja din vecinatate. Astfel, spun ei, turistii ar scapa de grija sezlongului, pentru ca l-ar primi din partea casei.

Mai mult, le garanteaza acestora o umbreluta gratis si un nisip auriu si curat. Statul a rupt deja contractele cu patru operatori de plaja, iar alte 10 contracte incheiate inainte de 2008 ar putea fi reziliate, spun cei de la Apele Romane. Nemultumirile autoritatilor sunt legate in special de curatenia plajelor.

Pentru ca hectarele de plaja ramase fara stapan sa ajunga in administrarea hotelierilor, mai este nevoie de un lucru: o lege speciala in acest sens.

In paralel, cei de la Apele Romane continua sa demoleze terasele construite ilegal pe plaje. Exista insa o problema: cea a combustibilului pentru utilajele care trebuie sa puna la pamant terasele.

Pana acum au fost demolate aproape 50 de baruri pe tot litoralul.

Tags: turism,

VIDEO PROTVPLUS.RO