Ne trebuie piloti de avion si ii luam din toata Europa


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 04:08
Data publicarii: Luni 05 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Traim in tara in care numarul somerilor tot creste, insa cele mai bune salarii le capata strainii. Intareste regula tocmai un domeniu in care ne declaram cu mandrie pionieri si inventatori. Aviatia.

Inca de la prima ora a diminetii, aeroporturile din Bucuresti devin mai aglomerate chiar decat Gara de Nord. Prin comparatie, daca vreti, decoleaza mai multe avioane decat pleaca trenuri din statie.

Dupa un an greu de criza, aviatia se urneste iar. La mansa aeronavelor romanesti sunt acum sute de piloti spanioli, germani sau polonezi, ramasi pe drumuri din cauza crizei.

Ei muncesc in companii aeriene romanesti pentru lefuri de mii de euro, dintr-un motiv simplu: urmasii lui Vlaicu sunt tot mai putini pentru ca au cam iesit la pensie, iar din urma nu vine inca noua generatie.

Cea mai recenta achizitie a unei comanii de la noi a fost chiar o surpriza pentru toata lumea. Pilotul este o legenda vie cu peste 20.000 de ore de zbor.

Scolile romanesti de aviatie pur si simplu nu fac fata nevoilor industriei. Conform estimarilor, ne lipseste exact o generatie de zece ani.

Mai grav este ca pilotii experimentati se pregatesc de pensie. Numai de la compania nationala au plecat 48 in ultimul an, iar Tarom nu a reusit inca sa ii inlocuiasca.

Cauti un job? Vezi topul companiilor care fac angajari
Salarii de 4.000 de euro pe criza. Normalitate, pentru pilotii romani
Pilotii americani care au uitat sa aterizeze, navigau pe internet
VIDEO PROTVPLUS.RO