Munti de gunoaie! Romanii petrec in natura, dar uita sa stranga mizeria


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 19:10
Data publicarii: Duminica 02 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa 1 mai numaram banii cheltuiti pentru distractie, dar si tonele de gunoi lasate-n urma de oamenii certati cu bunul simt.

Si anul acesta cei care au iesit la un gratar au uitat sa stranga resturile la plecare. Unii au promis ca le lasa in primul tomberon, dar nu s-au tinut de cuvant.

Doar nu credeti ca, dupa ce au calcat toata iarba in picioare si au dat foc la poiente, s-a gandit vreunul sa isi ia gunoiul cu el. E tot acolo, unde l-au gasit alti doritori de gratar si de aer curat.

Sambata iarba era frumosa, verde si plina de papadii. Sa-ti tot intinzi patura si sa asculti vocea padurii. Duminica, in acelasi loc, iarba era arsa si plina de gunoaie lasate de oameni iresponsabili.

Sunt amenzile prea mici, spun cei civilizati. Pe de alta parte, si padurea este in pericol dupa ce mii de romani au aprins focul fix unde nu este voie, chiar sub copaci.

In Sinaia, autoritatile au combinat vorba buna cu pedeapsa si au reusit. Incepand din acest an, s-au facut patrule printre gratare, iar turistii au primit saci menajeri.

Si pe Transfagarasan s-au ridicat fuioare de fum. La Bucuresti nu s-a intamplat asa ceea ce inseamna ca luni gunoierii au de munca.

Amenda pentru aruncarea gunoiul ar ustura pe toata lumea. Faptul ca ati lasat mizerie in urma dumneavoastra va poate usura bugetul cu 1000 sau chiar 5000 de lei. Perspectiva se pare ca nu i-a speriat pe romanii care s-au distrat la iarba verde.

Asa se face ca autoritatile, in loc sa previna si sa mentina curatenia, vor munci mai mult luni. Munca de Sisif pentru ca sambata viitoare mizeria va fi iar la la loc.

Tags: mediu,

Bem, mancam, dar cine duce gunoiul? Dezastru in paduri, dupa Paste
VIDEO PROTVPLUS.RO