Multinationalele isi aleg viitorii angajati de pe bancile facultatii. Cum functioneaza internshipul

Dată publicare: 18-10-2012 19:45
Dată actualizare: 25-10-2012 14:19


intership

Zeci de companii multinationale sunt tot mai interesate sa-si pregateasca singure viitorii angajati. Ii aleg de pe bancile facultatii si incheie cu ei parteneriate.

Pe langa instruire, tinerii primesc si o bursa lunara, plus bani de cazare si transport. Insa, la finalul studiilor doar cei mai buni semneaza un contract de munca.

Cele mai noi oferte sunt disponibile in aceste zile la Universitatea Politehnica din Bucuresti. 

Andrei e un model de succes in fata tinerilor care vor o cariera intr-o companie multinationala de renume. Lucreaza pentru Facebook si vorbeste cu mandrie despre viata lui din America.

''Fac programare pur si simplu, dar si probleme de matematica si inteligenta artificiala", spune Andrei.

O astfel de slujba isi doreste si Cosmin, student in anul II la Automatica. Recunoaste insa ca ar prefera sa lucreze la Google, compania care a pus pe picioare cel mai mare motor de cautare pe internet.

Google se bazeaza pe creiere din toata lumea, iar un exemplu foarte bun este Dan Levinshi, care a ajuns product marketing manager la Londra, dupa un stagiu de practica.

In prezent, reprezentantii din Romania ai companiei americane sunt interesati de un parteneriat chiar cu Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Alaturi de companiile de IT, la targul din Politehnica au venit si firme din industria auto. Stefan este unul dintre tinerii care si-ar dori sa lucreze la Renault.

Cei 130 de studenti care vor fi selectinati pentru internship vor primi o bursa lunara, masa si cazare.

In stagiile de practica studentii afla exact care sunt cerintele angajatorului si se specializeaza pe acele domenii, iar reprezentantii companiilor au ocazia sa recruteze oameni instruiti chiar de ei.

Mai bine de jumatate dintre studentii care intra in internshipuri se angajeaza din timpul facultatii, iar salariile pot ajunge in primul an la 2.000 de lei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO