Mofetele, benefice pentru sanatate, lasate in paragina in Romania!


Ultimul update: Duminica 09 Septembrie 2012 14:10
Data publicarii: Sambata 01 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Aici, oriunde sapi, poti da de o mofeta, spun cu mandrie locuitorii din Covasna, din zonele unde gazele sulfuroase tasnesc din adancuri. Oamenii nu-si ascund insa regretul ca putini se gandesc sa le exploateze.

In statiunea Balvanyos din Covasna, turistii se incumeta sa ajunga pana la Pestera Sulfuroasa, ca sa vada cea mai mare mofeta din Europa.

Multi spun ca si-ar dori sa faca tratament cu gaze sulfuroase, insa aici, de 30 de ani, nimeni n-a miscat un deget. Si fara ajutorul specialistilor, mofetele pot fi periculoase. 

Peretii acoperiti de sulf galben marcheaza practic granita dintre viata si moarte. Daca cineva se apleaca mai jos de un anumit nivel, poate muri, pentru ca nu mai exista oxigen.

Si totusi, unii nu au ramas indiferenti la proprietatile curative ale gazelor sulfuroase. Chiar in orasul Covasna, o romanca stabilita la New York a cumparat un teren cu o mofeta. A construit un adevarat centru de tratament, dar si o pensiune si restaurant. In fiecare vara, numerosi turisti vin aici sa se trateze, sub indrumarea unui medic specialist.

Bolile cardiovasculare, sechelele dupa infarct sau dupa accidentele vasculare si cerebrale, hipertensiunea arteriala sunt doar cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul mofetelor.

Tags: tratamente, mofete,

Ceaiurile romanesti, pe cale de disparitie. Acum bem din Orient si Anglia
Romania, te iubesc: Statiunile balneare romanesti, duse pe apa sambetei!
VIDEO PROTVPLUS.RO