Mii de crestini, catolici sau ortodocsi, au participat la slujbele din toata tara in duminica Floriilor

Ultima actualizare: 16-04-2014 06:56

Rugaciuni fierbinti s-au inaltat duminica spre ceruri din toate bisericile, unde credinciosii au intampinat cu bucurie si speranta aceasta zi sfanta, Duminica Floriilor.

Catolici sau ortodocsi, pentru ca in acest an sarbatoresc impreuna intrarea lui Isus in Ierusalim, oamenii au ascultat smeriti slujbele, iar la final au plecat acasa cu ramuri sfintite de salcie, ca sa fie protejati de boli si rele.

De luni intram in Saptamana Patimilor, ultimele 7 zile in care ne pregatim sa intampinam mare sarbatoare a Invierii Domnului cu sufletele curate.

Se spune ca vremea rea e trimisa tocmai ca sa testeze credinta, asa ca nici unul dintre sutele de oameni veniti duminica dimineata la Catedrala Patriarhala nu s-a plans de frigul patrunzator. Au ascultat piosi slujba sfanta de Florii oficiata de prefericitul Daniel, Patriarhul Romaniei.

La final, credinciosii au primit ramuri sfintite de salcie, in amintirea florilor si ramurilor de maslin asternute inaintea lui Iisus, la intrarea in Ierusalim de acum 2000 de ani. Cei care pun ramurile sfintite la icoane, usi sau geamuri sunt convinsi ca sunt feriti de rele.

Cu flori si ramuri in maini au intampinat duminica sfanta si catolicii. Anul acesta, cei peste 2 miliarde de catolici si ortodocsi din intreaga lume sarbatoresc impreuna Invierea Domnului.

Lumina Sfanta a Invierii o vom primi cu toti peste 7 zile. Dar pana atunci vom traversa Saptamana Patimilor, ultima din Postul Pastelui, cand toti crestinii se pregatesc pentru marea sarbatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO