Meteo: afla cum va fi vremea in urmatoarele zile in toata tara!

Dată publicare: 12-02-2009 00:00
Dată actualizare: 03-05-2012 00:12


Cine a pariat pe primavara s-a cam grabit. Vremea se raceste in toata tara si in urmatoarele zile vom primi de la nori un cocktail format din tot mai putine picaturi si tot mai multi fulgi de zapada.


In Europa precipitatiile se concentreaza pe zonele sudice si sud-estice, adica si la noi. Sambata, ploile urca si spre est, dar duminica, norii de ploaie tind sa se destrame...

In Romania, in orele urmatoare cerul se anunta noros si va mai ploua in Muntenia si Dobrogea. Pentru Oltenia si Moldova se asteapta ploaie, lapovita si ninsoare, iar in zona de munte, in Transilvania si in Banat va ninge. Cele mai abundente precipitatii vor cadea in est si prin Carpatii Orientali: meteorologii spun ca pe aici s-ar putea strange chiar si peste 20 l/mp. Vantul prinde putere in Carpati si in zonele extracarpatice, iar maximele termice, desi in cadere libera, raman peste zero, cel putin in marile orase. Vor fi intre 0 grade la Miercurea Ciuc si 10 grade in Dobrogea.

O data cu lasarea intunericului, ploaia dispare din peisaj. Va lasa locul ninsorii, anuntata in majoritatea zonelor. Doar sudul si sud-estul scapa, iar in zona de nord-est sunt asteptate ninsori consistente.Vantul prinde putere in majoritatea zonelor, iar racirea se va simti mai ales vineri dimineata, cand termometrele vor arata in jur de 0 grade doar in est si sud-est. In celelalte zone minimele vor fi negative.

Si pe bucuresteni ii asteapta o dupa amiaza cu vreme urata si in racire usoara. Norii ne mai aduc ploi temporare, vantul va avea intensificari, iar termometrele vor arata cel mult 6 grade. Joi noapte scapam de precipitatii, iar vineri in zori vor fi in jur de -2 grade. Nivelul barometrelor este foarte coborat, insa asteptam sa mai creasca.

La munte, racirea vremii aduce multa zapada. Meteorologii spun ca va ninge pe arii extinse, chiar abundent in Carpatii Orientali, unde cantitatile de apa pot depasi 25 l/mp. Vantul va viscoli ninsoarea, iar in statiuni reapar maximele termice de iarna.

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO