Mariana Nicolesco ridica evenimentele Darclee pe culmile recunoasterii internationale obtinand Inaltul Patronaj UNESCO


Ultimul update: Sambata 12 Iulie 2014 07:06
Data publicarii: Miercuri 09 Iulie 2014 15:50
Categorie: Stiri Sociale
Mariana Nicolesco împreună cu Jean-Michel Jarre, Ambasadori Onorifici UNESCO, la Reuniunea de la Paris

Marea soprana Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura.

Mariana Nicolesco este Laureata a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice conferita de Directorul General Federico Mayor si a titlului de Artist UNESCO pentru Pace conferit de Directorul General Koichiro Matsuura.

Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a numit-o in 2013 Ambasador Onorific UNESCO, iar zilele trecute, la Reuniunea de la Paris, considerand valoarea demersului si a realizarilor Marianei Nicolesco in raport cu idealurile legate de patrimoniul mondial al culturii, a anuntat public acordarea Inaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului International de Canto Hariclea Darclee si Cursurilor de Maiestrie Artistica Master Class initiate de aceasta.

LEGENDA FOTO: Mariana Nicolesco, Ambasador Onorific UNESCO, si Irina Bokova, Director General UNESCO, la Reuniunea de la Paris

In 2015 se vor implini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestari, la care au participat pana acum peste 2200 de tineri artisti din 47 de tari si din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO. Ecourile mondiale ale acestor evenimente confirma credoul Marianei Nicolesco, care afirma dintotdeauna ca "Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decat cantul".

In pregatirea editiei jubiliare din anul viitor, intre 28 iulie si 3 august 2014 au loc la Braila Cursurile de Maiestrie Artistica Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care si-au anuntat participarea peste 70 de talente din Romania, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franta, Slovenia, Statele Unite si China.

Master Class Mariana Nicolesco la Concursul International de Canto Hariclea Darclee
Mariana Nicolesco, la reuniunea UNESCO:
FULLSCREEN
Mariana Nicolesco ridica evenimentele Darclee pe culmile recunoasterii internationale obtinand Inaltul Patronaj UNESCO
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO