Masterclass Mariana Nicolesco în memoria legendarei Hariclea Darclee

Mariana Nicolesco

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco, ce au loc la Brăila între 29 iulie şi 4 august, confirmă şi în acest an senzaţionalul interes de care acestea se bucură în rândul tinerilor artişti lirici din lumea întreagă.

Cursurile de Măiestrie Artistică au fost oferite de soprana Mariana Nicolesco, în contextul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, manifestări aşezate sub Înaltul Patronaj UNESCO. 

Tinerii artiști au găsit aici un model unic de urmat, numărul participanţilor ridicându-se acum la 2900 de speranţe ale artei cântului din 50 de ţări şi 5 continente.

Manifestările din această vară au o dublă semnificaţie cu totul deosebită. Ele sunt prilejul de-a evoca marea personalitate a legendarei Hariclea Darclée la 80 de ani de la trecerea sa la cele veşnice. Conferinţa susţinută vineri 2 august de Stephan Poen, Medic Foniatru, Doctor în Muzicologie, o va situa în epoca sa pe artista adorată de public şi venerată de compozitori, prima soprană a lumii timp de peste două decenii.

Conferinţa va fi punctată de proiecţii video cu arii în care a triumfat Mariana Nicolesco, arii din opere interpretate cândva şi de Darclée: I Pagliacci de Leoncavallo, Mefistofele de Boito, Carmen de Bizet, Aida de Verdi, Tosca de Puccini. Serata se va încheia cu un Recital al tinerilor artişti cuprinzând pagini din vastul repertoriu al Haricleei Darclée.

Citește și
tinerii artisti romani in China
"Zmeii" sopranei Mariana Nicolesco au cucerit China. Spectacole in Beijing si in marile orase ale tarii
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cealaltă semnificaţie majoră: aceste manifestări constituie un moment privilegiat de pregătire a ediţiei 2020 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, celebrând 25 de ani de splendide împliniri neîntrerupte.

Tinerele talente vor fi aplaudate şi în alte două seri excepţionale, şi anume sâmbătă 3 august la Concertul Extraordinar de pe Esplanada Dunării al laureaţilor Concursului Darclée, acompaniaţi de Corul Filarmonicii George Enescu pregătit de Iosif Ion Prunner şi de Orchestra Festivalului Darclée, sub bagheta Maestrului Marco Balderi, concert ce reuneşte dintotdeauna peste zece mii de spectatori iubitori ai muzicii, ai vocii, ai cântului. De asemenea, duminică 4 august tinerii interpreţi ne vor încânta la Gala Master Class, adevărat maraton liric de mai multe ore, ce are loc pe scena însăşi pe care Hariclea Darclée debuta la 1881.

Organizatori: Fundaţia Darclée, Fundaţia Internaţională Ateneul Român, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judeţean Brăila, Prefectura Brăila, Teatrul Municipal Brăila, Filarmonica Lyra – George Cavadia Brăila, Centrul de Creaţie Brăila.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Mariana Nicolesco, indelung ovationata in China:
Mariana Nicolesco, indelung ovationata in China: "Am trait momente unice, de mare bucurie"

Un eveniment fara precedent in industria muzicala a Chinei a avut loc recent: cursurile de Maiestrie Artistica Master Classes Mariana Nicolesco.

"Zmeii" sopranei Mariana Nicolesco au cucerit China. Spectacole in Beijing si in marile orase ale tarii

Tinerii artisti lirici romani au fost aplaudati de publicul din China, tara unde muzica clasica a inceput sa atraga milioane de viitoare talente.

Extraordinar succes al artistilor romani in China
Extraordinar succes al artistilor romani in China

Tenorul Adrian Dumitru obtine Premiul I la Concursul International de Canto al Chinei de la Ningbo la care au luat parte 430 de concurenti din 41 de tari.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.