Linie speciala de autobuz, pentru turisti, in Bucuresti

08-04-2009 00:00


Ne lipseste un traseu turistic pentru promovarea Capitalei, si-a zis Primaria, care vrea sa infiinteze o linie speciala de autobuz pentru strainii veniti sa vada Bucurestiul.

Viitorul traseu turistic include 17 obiective importante: de la Casa Presei Libere, la Arcul de Triumf si Guvern, fara a lasa nevizitat Palatul Parlamentului. Turistii vor afla informatii despre diferite monumente istorice, muzee si parcuri: "Discutam de un traseu care vizeaza mai multe obiective ale istoriei bucurestiului.Traseul pleaca din zona de nord si  traverseaza centrul. La inceput vor fi patru autobuze," spune Bogdan Hreapca, director Directia Investitii PMB.

Pretul unui bilet: 25 de lei. Ceva mai tarziu vor aparea si autobuzele descoperite, ca cele din Londra, de exemplu: "Vor fi statii in apropierea celor importante obiective turistice. Se vor face statii amenajate sa punem la dispozitia vizitatorului pliante si mijloace de informare," promite Mihai Vladarau, purtator de cuvant RATB.

E bine insa ca traseul nu include si centrul istoric al orasului si alte zone ignorate de autoritati, unde case monument zac in paragina, santierele nu se mai termina, iar mizeria este la ea acasa.

Proiectul se afla momentan in dezbatere publica, pentru 15 zile, dupa care va fi supus votului consilierilor.

Tags: turism,

VIDEO PROTVPLUS.RO