Lacurile din Bucuresti, admirate din telegondola!?

Dată publicare: 02-06-2009 00:00
Dată actualizare: 29-08-2012 18:09


Pentru ca macar sa visam avem voie, aflati ca lacurile Bucurestiului ar putea sa fie admirate si din telegondola.

 

Este o ambitie a consilierilor generali care au aprobat ca primariile sectoarelor 1 si 2 sa inceapa un proiect in acest sens, cu finantare europeana.

Lucrarile ar putea incepe la sfarsitul anului.

Toti consilierii au acceptat ca cele doua primarii din sectorul 1 si 2 sa ridice un circuit de telegondola, care sa porneasca din parcul Herastrau, adica din Pietei Presei Libere si sa coboare lin deasupra lacurilor, pana la iesirea din capitala, la limita cu orasul Pantelimon.

Pana sa inceapa constructia, cele doua primarii isi asuma sa amenajeze si sa curete malurile si luciul de apa, pentru ca turistii sa nu numere pet-urile de la inaltime.

La prima vedere, lucrarea ar putea costa zeci de milioane de euro insa nu din banii nostri ci din fonduri europene.

Daca malurile lacurilor din sectorul 1 tin de Primaria Generala in sectorul 2 sunt si in proprietate privata.

Astfel, pentru proiect, edilii au la dispozitie doua solutii: fie fixeaza stalpii de maluri si atunci trebuie sa plateasca bani grei pentru exproprieri, fie ii ridica din apa, o tehnologie care ar putea fi chiar mai costisitoare.

Primarul general incurajeaza proiectul, de unde deducem ca telegondola nu se va intersecta cu viitoarea autostrada suspendata ramasa inca in stadiul de dorinta. In plus sa avem si noi nu numai cei din Mamaia.

Pe langa partea de agrement pentru bucuresteni, telegondola ar putea fi o solutie pentru a ajunge mai repede din nordul capitalei in est. Timpul estimat de parcurgere este de 20-30 de minute, de doua sau chiar trei ori mai rapid decat cu masina sau transportul in comun.

 

Tags: turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO