Judetul din Romania unde notele de la simularile examenelor nationale vor fi trecute in catalog

15-01-2013 14:26


bacalaureat - 4

Conducerea ISJ Suceava a decis ca notele de la simularile examenului de Bacalaureat si Evaluarii Nationale sa fie trecute in catalog, pentru a mobiliza elevii si cadrele didactice, astfel incat rezultatele sa se imbunatateasca.

Inspectorul scolar adjunct al judetului Suceava, Gabriela Scutaru, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca in judet vor fi organizate simulari atat pentru elevii de liceu care vor sustine examenul de Bacalaureat, cat si pentru cei de clasa a VIII-a care vor participa la Evaluarea Nationala.

Ea a precizat ca pentru elevii de liceu vor fi doua etape de simulare, una in perioada 18-22 februarie, iar a doua in perioada 13-17 mai, in timp ce pentru elevii de clasa a VIII-a va fi o singura simulare, organizata in perioada 11-15 martie, la probele obligatorii, respectiv romana si matematica.

Potrivit sursei citate, probele din cadrul simularii pentru elevii de liceu vor dura de trei ore, iar pentru cei din clasele a VIII-a doua ore, variantele de subiecte urmand sa fie elaborate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Suceava.

Inspectorul general adjunct al ISJ Suceava a subliniat ca notele obtinute de elevi la aceste simulari vor fi trecute in catalog, sperandu-se ca in acest fel elevii sa fie motivati sa invete mai mult.

Totodata, la prima etapa de simulare a examenului de Bacalaureat, pe langa probele obligatorii la limba romana si matematica sau istorie, elevii de liceu vor putea opta pentru una din disciplinele la alegere in functie de specializare, in incercarea de a-i ajuta pe acestia sa se orienteze si sa aleaga cat mai bine obiectul la care vor sa sustina proba.
Scutaru a spus ca unitatile scolare pot adopta si alte masuri pentru imbunatatirea performantelor elevilor la examenele nationale, pe langa pregatirea suplimentara a elevilor la disciplinele la care sustin probele.

In judetul Suceava sunt 7.183 de elevi in clasele a XII-a si a XIII-a care vor sustine examenul de Bacalaureat in acest an, la care se adauga si cei din seriile anterioare care nu au promovat acest examen, iar in clasa a VIII-a sunt 7.675 de elevi, la care se adauga alti 25 de la cursurile cu frecventa redusa.

Inspectorul scolar adjunct al judetului Suceava a precizat ca in luna aprilie, timp de doua saptamani, vor avea loc inspectii tematice, ce cuprind asistenta la ore si verificarea documentelor scolare, in special, in unitatile unde s-au inregistrat rezultate slabe la examenele nationale in anii precedenti, dar si inspectii de specialitate la cadre didactice care predau discipline la care se sustin probe in cadrul acestor examene.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO