Isi creste singur cei 5 copii din alocatia celor mici. Cum putem ajuta familia din Cluj

Ultima actualizare: 01-08-2015 07:01

Un tata din judetul Cluj care isi creste singur cei 5 copii se gandeste cu groaza la momentul in care vor incepe scoala si nu ii va putea imbraca si incalta. Si nici bani de rechizite nu va avea.

Mananca doar din ce cultiva in mica lor gradina si uneori din ceea ce primesc de la oameni cu suflet. Mama copiilor i-a parasit in urma cu 5 ani, insa tatal face tot ceea ce ii sta in puteri ca toti copiii sa mearga la scoala si sa aiba un viitor.

Lucreaza cu ziua, se imprumuta de la vecini, si ii invata pe frati sa fie uniti, si sa aiba grija unii de altii.

Cine vrea sa-i ajute pe acesti copii poate trimite pachete in localitatea Vultureni, din judetul Cluj, la familia lui Nicolae Boanca. Familia Boanca sta pe strada principala nr. 13 din satul Faureni, comuna Vultureni, judetul Cluj.

Cei 4 baieti si fetita, toti mai mici de 15 ani, s-au obisnuit cu treburile gospodaresti. In casuta lor umila, cel mare gateste, fetita face curatenie, iar ceilalti se ingrijesc de singurele animale din curte: 2 porci.

Tatal este cel care duce greul: singurul venit sigur al familiei este alocatia copiilor si un ajutor social, in total 600 de lei.
Omul incearca sa tina gospodaria pe picioare si ii incurajeaza pe copii sa invete bine la scoala.

Laurentiu ajuta si el cum poate la cei 9 ani ai lui. Darius are 11 ani, iubeste matematica si trudeste in gorpodarie, aproape ca un om mare.

Putine sunt zilele in care copiii au parte de o masa calda. Iar doua feluri de mancare au doar la sarbatori. Acum se descurca cum pot, insa greul va incepe in septembrie cand toti cei 5 copii vor merge la scoala. Vor avea nevoie de haine, rechizite si incaltari, iar tatal cu greu va putea sa ii ajute.

"Nevoie avem de multe, dar noi nu cerem. Daca vrea cineva sa ne ajute, bine", spune tatal.

Cristian, cel mai mare dintre copii, este insa optimist, iar tatal isi pune toata nedejdea in el. Vrea sa invete sa ajunga pe picioarele lui si astfel sa isi ajute fratiorii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO