Ionut este extrem de talentat la desen, dar nu-si permite taxa de la facultate. Cum i-au sarit dascalii de la Arte in ajutor

Ultima actualizare: 31-07-2015 07:08

Visul unui tanar de a deveni designer este incurajat de profesorii de la Universitatea de Vest din Timisoara.
 

Baiatul extrem de talentat la desen intrase pe un loc cu taxa la Facultatea de Arte, insa familia sa traieste numai cu 900 de lei pe luna si nu si-ar fi permis sa plateasca acest bani. Cum profesorii l-au vrut pe student cu orice pret, i-au platit ei taxa de 3.300 de lei si i-au oferit un loc gratuit in camin.

Ionut viseaza de mic copil sa ajunga cel mai bun designer vestimentar. Provine insa dintr-o familie saraca din Targu Jiu care traieste doar din ajutor social si alocatiile celor 4 frati. A fost extrem de descurajat cand a intrat la Facultatea de Arte din Timisoara pe un loc cu taxa.

"Am fost distrus. Mergeam pe strada si nu stiam ce fac. Am plans. Eu venisem la sediul facultatii sa imi ridic dosarul pentru ca stiam pur si simplu ca nu o sa imi permit sa platesc acea taxa", spune Ionut Piscureanu.

Acasa, in Gorj, intr-o casa saracacioasa, mama asteapta ajutorul social. Creste singura 4 copii cu numai 900 de lei. Nu ar putea plati o taxa de scolarizare de 3.300 de lei.

"I-am spus ca daca nu reusea, venea acasa, muncea un an si incerca din nou", spune Simona, mama lui Ionut.

Ionut a obtinut media 9 la Bacalaureat. Iar la specializarea Design Vestimentar a fost intrecut doar de candidati care au urmat cursuri de specialitate. Profesorii Universitatii de Vest din Timisoara au fost impresionati de povestea baiatului asa ca i-au oferit prin fundatia insitutiei o bursa in valoare de 3.300 de lei, care sa acopere taxa pentru primul an si cazarea la camin.

"Are datele primare ale unui talent care va urma sa fie cizelat", a afirmat Vica Tila Adorian, Decan Facultatea de Arte din Timisoara.

"Ne dorim sa avem in randul nostru studenti extrem de motivati", afirma Madalin Bunoiu, prorector Universitatea de Vest.

Dupa primul an de studiu, la facultate se fac reclasificari, iar Ionut va avea sansa sa treaca pe un loc fara taxa, daca va obtine medii mari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO