Investitorii de la Bosch deschid la Jucu cateva linii de productie


Ultimul update: Luni 20 August 2012 11:55
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2012 22:43
Categorie: Stiri Sociale

Somerii de la Jucu, judetul Cluj, candva o asezare prospera gratie finlandezilor de la Nokia, asteapta primavara plini de sperante.

Ramasi fara slujbe dupa plecarea producatorilor de telefoane mobile, au aflat ca investitorii de la Bosch vor deschide in localitate cateva linii de productie.

In halele pustii, unde altadata se lucra de zor, a fost organizat un targ de locuri de munca. Unii dintre cei care au venit sa-si incerce norocul spera sa fie angajati de nemti.

Aproape 2.000 de oameni s-au adunat astazi in fata vechilor cladiri.

Oamenii care odinioara aveau un venit sigur s-au intors in halele de la Jucu si plang dupa finlandezii care trei ani le-au oferit o slujba. O firma de recrutare din Cluj a venit cu oferte.

Rasfoind ofertele de bucatari, ospatari sau muncitori necalificati, cei mai multi dintre fostii angajati si-au privit cu tristete locurile unde in urma cu cateva luni inca mai lucrau.

Oamenii isi spun acum speranta in viitorii investitori de la Jucu. Desi nemtii vor face propriile interviuri, o parte din datele celor veniti joi la targul de joburi ar putea ajunge si pe masa celor de la Bosch, in functie de calificare.

Potrivit negocierilor purtate cu autoritatile locale, contractul se va semna pe o perioada de 49 de ani. Investitia, in valoare de 77 de milioane de euro, va aduce aproximativ 2.000 de locuri de munca. Atat de multe a creat si Nokia, atunci cand s-a instalat la Jucu.

Liber la munca in Germania. Cine se poate angaja fara permis de munca la Berlin
Ministerul Muncii cere clarificari in privinta accesului romanilor pe piata muncii din Spania
UE cere Olandei sa clarifice o decizie locala care limitează dreptul de sedere al romanilor
VIDEO PROTVPLUS.RO