Investitii halucinante in scolile din Galati! Bani aruncati in WC-uri

Dată publicare: 24-05-2010 00:00
Dată actualizare: 17-09-2012 21:30


Ne plangem ca nu mai avem bani, dar, cand am avut, i-am aruncat la closet. O demonstreaza o serie de investitii de-a dreptul halucinante in grupurile sanitare construite in curtile unor scoli din judetul Galati.

Lucrarile au tot ce le trebuie inca de acum 3 ani: licitatii, studii si acte dupa cum cere legea. Socant este pretul: chiar si 1500 de euro pe metrul patrat construit!

Ca o vila de lux, spune directorul unei scoli din judetul Galati, cand vine vorba despre toaleta din curtea institutiei. E insa doar un petec de faianta si o platforma betonata, pentru care fosta conducere s-a acoperit cu documente, asa ca nimeni nu poate fi tras la raspundere.

Intr-o alta localitate invecinata, o alta investitie cu cantec. Grupul sanitar al scolii a costat mai bine de 500 de euro metrul patrat, dar e inutilizabil iarna, din cauza ca ingheata.

Inspectorul Scolar General din Galati spune ca la preluarea functiei nu i-a venit sa creada cum s-au risipit banii. Iar acum trebuie sa dea oameni afara.

In ultimii ani, in judetul Galati, 8 milioane si jumatate de lei s-au dus catre scoli care vor fi inchise din cauza ca nu mai au elevi. Alte 6 milioane si jumatate au costat studiile de fezabilitate ale unor proiecte care, in cele din urma, nu au mai fost finantzate.


VIDEO PROTVPLUS.RO