Inca un caz de gripa AH1N1, confirmat!

Dată publicare: 03-06-2009 00:00
Dată actualizare: 04-05-2012 18:19


UPDATE: Un barbat din Capitala este de miercuri al 6-lea pacient cu gripa noua. Omul face parte din cercul de prieteni al avocatei care s-a intors recent de la New York, la randul ei bolnava.

Tanarul s-a prezentat marti seara la Spitalul Matei Bals cu semne de boala: febra si secretii nazale.

Probele de laborator au confirmat ca acesta este infectat cu virusul A (H1N1). In prezent, tanarul este internat in spital si i se administreaza tratament cu antivirale. Baiatul este un bun prieten al tinerei din New York, un amic cu care aceasta s-a vazut dupa ce a ajuns in tara.

In paralel, cei 35 de fosti colegi care au participat la petrecere au fost anchetati epidemiologic si sunt in continuare monitorizati. Starea lor de sanatate este buna.

Asadar, Romania figureaza cu sase bolnavi de gripa noua. Cinci dintre acestia sunt in continuare izolati la Spitalul de Boli infectioase Matei Bals.

Problema cea mare este ca tulpina noii gripe nu a fost izolata, tocmai de aceea nu avem disponibil niciun vaccin. Mai mult, reprezentantii OMS au avertizat ca ar trebui sa ne pregatim de o pandemie de gripa A (H1N1) odata cu inmultirea cazurilor. In cele 66 de tari ale lumii sunt deja peste 19.000 de imbolnaviri si 117 decese.

In 9 iunie, ministrii sanatatii din Uniunea Europeana au fost chemati la Luxemburg pentru a gasi solutii de restrangere a raspandirii virusului pe continent. In plus, Comisia Europeana a cerut statelor membre sprijin pentru gasirea unui vaccin impotriva virusului A/H1N1.

Gripa "porcina" a ajuns si in Romania!

Vezi aici si simptomele gripei noi! Invata cum sa previi imbolnavirea!

Afla ce este gripa "porcina" si cum apare la om!

Vezi ce tratamente exista impotriva gripei "porcine"!

Afla totul despre gripa noua de la Dr. Streinu Cercel!

Tags: gripa porcina,


VIDEO PROTVPLUS.RO