In cativa ani casatoriile gay ar putea fi acceptate oficial si in Romania!

14-03-2009 00:00


O organizatie care apara drepturile minoritatilor sexuale critica varianta noului Codul Civil si le cere parlamentarilor sa accepte amendamentele sale la lege prin care si iubitii de acelasi sex sa isi poata oficializa relatia.Tu cum comentezi?

Oficialii Ministerului Justitiei spun ca singura varianta acceptabila ar fi adoptarea unei legi speciale care sa reglementeze si relatia clasica a concubinajului.

Proiectul Noului Cod Civil starneste deja reactii. Cel putin in ceea ce priveste conceptul de familie. Varianta adoptata de Guvern si trimisa pentru dezbateri in Parlament nu accepta casatoria decat intre un barbat si o femeie. Asociatia ACCEPT, care lupta pentru drepturile minoritatilor sexuale, crede ca noua lege este una discriminatorie.

Oficialii de la ACCEPT au pregatit deja un set de amendamente, inclusiv cele legate de re-legiferarea relatiilor de concubinaj, pe care le vor sustine atat in fata Ministrului Justitiei, cat si in Parlament. Homosexualii vor ca statul sa le dea dreptul de a-si oficializa un parteneriat civil, similar casatoriei.

Potrivit unor statistici neoficiale, intre cinci si zece romani dintr-o suta imbratiseaza relatiile homosexuale.

Ce se schimba in Codul Civil? Afla luni, de la ora 21.00, la videochat!

VIDEO PROTVPLUS.RO